Juridische hulp bij een scheiding

Als twee partners ervan overtuigd zijn dat hun relatie niet meer werkt is het beter om te scheiden. Scheidingsmediation kan je dan helpen om samen afspraken te maken waar je in de toekomst verder mee kunt. Dat betreft financiële afspraken, maar ook regelingen betreffende de opvoeding van eventuele kinderen of de praktische begeleiding bij de verkoop van een koopwoning. Je zult er versteld van staan welke afspraken je samen nog moet maken om verzekerd te zijn van een goede toekomst voor alle betrokkenen. Een scheiding is immers niet het einde van de wereld.

Specialisten helpen je om goed uit elkaar te gaan

Voor een goede begeleiding van een scheiding is veel kennis nodig, met name juridische kennis. De specialisten van Scheiden Zonder Zorgen doen veel moeite om hun specifieke vaardigheden nog verder te stimuleren. Het bedrijf is  ingeschreven bij het MfN-register. Dat is de Mediatorsfederatie Nederland. Daarnaast is Scheiden Zonder Zorgen aangesloten bij het Juridische Loket, bij de Raad voor Rechtsbijstand en bij de Mediators Vereniging Nederland. Door de kwaliteitsontwikkeling en de samenwerking met al deze organisaties kan al het mogelijke worden gedaan om iedereen de beste oplossing te bieden als het tot een scheiding komt.

Wat kost een scheidingsmediator?

Wie van plan is om van de diensten van Scheiden Zonder Zorgen gebruik te maken krijgt eerst gratis een kort kennismakingsgesprek en kan zich daarna door één van de scheidingsmediators laten begeleiden. Wat dat precies gaat kosten is maatwerk. Dat is afhankelijk van het bezit van een koopwoning, de aanwezigheid van minderjarige kinderen, of er een fiscale check moet worden gedaan en of er een rechtbankprocedure wordt gevraagd. Uiteraard heeft ook het inkomen invloed op de kosten. Wie weinig financiële middelen tot zijn of haar beschikking heeft kan soms in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *